Een eigen Pannenkoe restaurant?

Pannenkoe als franchisegever...

Om dit succes voort te kunnen zetten, heeft Pannenkoe gekozen om op zoek te gaan naar zelfstandig ondernemers die franchisenemer willen worden. Hierin staat de samenwerking tussen de zelfstandig ondernemers en de Pannenkoe centraal. Wij willen er samen met de franchisenemers een nog groter succes van maken. Zo heeft de franchisenemer van Pannenkoe Leidschendam er laatst voor gezorgd dat alle vestigingen de stokbroodjes met kruidenboter op een andere wijze en met ander brood reserveren! “De Pannenkoe geeft mij echt de mogelijkheid om binnen de lijnen van de Pannenkoe mijn vrije ondernemersgeest te ontplooien. Zo gaat de vestiging in Leidschendam vanaf aankomende zomer een broodje van de maand op de kaart zetten die in geen enkele andere Pannenkoe te bestellen is!” aldus Michael van Pannenkoe Leidschendam.

Hieronder nog een aantal voordelen van franchisen bij Pannenkoe:

  • Wij voeren dagelijks onderhandelingen met alle leveranciers, zodat je mee kunt liften op maximale inkoopkortingen.
  • Wij doen actief aan benchmarken. Dit houdt in dat je geholpen wordt met cijfers van andere vestigingen, om de marges en resultaten zo optimaal mogelijk te krijgen/houden.
  • Wij hebben een grote poule met leuke medewerkers waardoor je nooit zonder personeel komt te zitten.
  • Wij werken actief aan het concept en houden voor jou in de gaten wat de ontwikkelingen zijn in de markt, zodat je je zelf kunt focussen op het goed runnen van je eigen zaak en hier dus het optimale uit kunt halen.
  • Je kunt bij ons terecht voor al je vragen m.b.t. het runnen van je eigen zaak. Doordat wij nog eigen vestigingen in beheer hebben, komen wij dezelfde zaken tegen als jou. Hierdoor weten wij precies wat er speelt en hoe je hier het beste mee om kunt gaan.
  • Wij zien het echt als een samenwerking, waardoor er bijna dagelijks contact is met alle vestigingen en medewerkers onderling.
  • Benieuwd naar wat Pannenkoe nog meer voor jou kan betekenen? Neem dan contact met ons op!
Pannenkoeken restaurant

Vestiging Pannenkoe

Alle cijfers op een rijtje

Benodigd eigen vermogen

€25.000 – €50.000, afhankelijk van de oppervlakte van de betreffende vestiging.

Totale investering

Afhankelijk van de oppervlakte van de vestiging tussen de €75.000 en €150.000.

Instapfee

€17.500

Jaarlijke franchisefee

6% van de omzet

Omzetindicatie

Afhankelijk van de oppervlakte van de vestiging €350.000 en €750.000.

Alle vestigingen hebben hun eigen karakter, maar het Pannenkoegevoel’ is overal aanwezig!

Geïnteresseerd geworden?

Wat wordt er van de franchisenemer verwacht?

Uiteraard wordt er van elke franchisenemer verwacht dat er geld geïnvesteerd wordt in de nieuwe vestiging. Het totaal te investeren bedrag varieert tussen de €75.000 en €150.000. De franchisenemer dient minimaal 30% aan eigen vermogen te hebben, dit komt neer op een bedrag tussen de €25.000 en €50.000. Je hoeft dit bedrag niet op een spaarrekening te hebben, maar kan ook bestaan uit een lening van een oom, tante, opa, oma, vriend, vriendin en ga zo maar door.

Indien u besluit om de samenwerking aan te gaan met ons dan gaan wij samen met u op zoek naar een geschikte locatie. Daarnaast helpen we u met het opstarten van de vestiging. Dit doen wij onder andere door een passend marketingplan op te stellen, de financiën op een goede manier in te richten,  trainingen te geven en de vestiging op de juist wijze in te richten.

Heeft u al een geschikte locatie? Dan gaan wij samen met u kijken of deze locatie inderdaad geschikt is voor een Pannenkoe vestiging.

Geschiedenis

Hoe het allemaal begon...

De oudste Pannenkoe is gevestigd in Bleiswijk en is in 2010 geopend. Het concept, bedacht en uitgewerkt door de drie eigenaren, sloeg aan en drie maanden later opende de tweede vestiging haar deuren in Krimpen aan den IJssel. De daaropvolgende jaren is de Pannenkoe blijven vernieuwen en ontwikkelen. Sinds 2013 kunnen gasten ook genieten van heerlijke pannenkoeken in Berkel en Rodenrijs en Leidschendam. In 2015 opende de 5e Pannenkoe haar deuren in Gouda.

In januari 2018 heeft Pannenkoe Schiedam haar deuren geopend kort daarop gevolgd door de vestiging in Ridderkerk. De achtste (Pannen)koe bij de kudde is Pannenkoe Lisse welke in juli 2019 geopend is. De laatste vestiging is geopend in Alphen ad Rijn in april 2022.

Locaties

Waar wil Pannenkoe zich vestigen?

We willen uiteindelijk uitbreiden door heel Nederland. Na een paar jaar in de regio Zuid-Holland vestigingen geopend te hebben en hier een grote naamsbekendheid opgebouwd te hebben, willen we langzaam aan vanuit Zuid-Holland door het hele land vestigingen openen. De huidige locaties variëren in grootte van 175m2 – 600m2 .

Wij werken nauw samen met experts bij het zoeken naar geschikte locaties en weten op deze manier altijd mooie locaties te bemachtigen. Vanaf het moment dat er een geschikte locatie is gevonden, beginnen er gelijktijdig een aantal processen. Allereerst wordt de locatie omgebouwd naar de specifieke Pannenkoe inrichting, vergunningen aangevraagd worden, reclame gemaakt worden, interviews gegeven worden, de eerste bestellingen, etc., etc. Daarnaast moeten zowel de franchisenemers als het toekomstige personeel klaargestoomd worden voor de taken die in het verschiet liggen. Door in verschillende bestaande vestigingen mee te draaien worden de franchisenemers en zijn medewerkers volledig klaargestoomd voor de opening.

Uiteraard stopt onze begeleiding niet op het moment dat de vestiging haar deuren opent. Vanaf dat punt ondersteunen wij u op het gebied van inkoop, productontwikkeling, marketing, trainingen, bedrijfsbegeleiding en distributie.

Kom gezellig langs

Waarom Pannenkoe uniek is...

Pannenkoe is in “Pannenkoekenhuisland” een pionier in het neerzetten van een totaalbeleving voor jong en oud. Het idee van een kinderrestaurant is bij ons wel aanwezig, maar voert niet de boventoon. Het is meer dan dat. De totaalbeleving die Pannenkoe de gasten mee weet te geven, door middel van een persoonlijke benadering, ambachtelijke gerechten en net dat beetje extra, maakt dat Pannenkoe de afgelopen 9 jaar gegroeid is naar 9 vestigingen!

In alle aspecten van ons concept is het thema koe duidelijk terug te vinden. van de ‘Koetoetjes’ en ‘Doekoes’ voor de kinderen tot ons eigen ontwikkeld gezelschapsspel de “Kletskoe(k)”.

Keukenhof uit eten
    Cart