Altijd al een eigen pannenkoeken restaurant willen openen?

Start een eigen restaurant met Pannenkoe als bewezen succesformule!

Droom jij altijd al van een eigen pannenkoeken restaurant, maar weet je niet waar of hoe je moet beginnen? Wil jij geen ‘standaard’ pannenkoeken restaurant, maar een compleet uniek concept? Wordt dan franchisenemer bij Pannenkoe! Met 9 vestigingen en jarenlange ervaring bieden we zelfstandig ondernemers graag de kans om een eigen restaurant te openen, en Pannenkoe samen tot een nog groter succes te maken. Open jij binnenkort je eigen franchisevestiging?

Waarom je een Pannenkoe franchisenemer wilt worden: 

 • Je profiteert van maximale inkoopkortingen, door dagelijkse onderhandelingen met onze leveranciers.
 • We helpen je om jouw marges en resultaten te optimaliseren.
 • Geen personeelstekort, door onze grote poule met medewerkers.
 • Wij werken actief aan het concept en houden ontwikkelingen voor je in de gaten, zodat jij kunt focussen op het opbouwen van jouw eigen vestiging.
 • Ons ervaren team franchisenemers staat voor je klaar om jouw vragen te beantwoorden.
 • Wij zien het als een samenwerking en hebben nauw contact met alle vestigingen en medewerkers.
 • We zetten, samen met onze partners, de beste marketingcampagnes op om het beste uit jouw vestiging te halen.
Pannenkoeken restaurant

Vestiging Pannenkoe

Alle cijfers op een rijtje

Benodigd eigen vermogen

minimaal € 37.500, afhankelijk van de oppervlakte van de betreffende vestiging.

Totale investering

Afhankelijk van de oppervlakte van de vestiging tussen de € 75.000 en € 350.000.

Instapfee

€ 17.500

Jaarlijke franchisefee

6% van de omzet

Omzetindicatie

Afhankelijk van de oppervlakte van de vestiging tussen de € 400.000 en € 1.400.000.

Alle vestigingen hebben hun eigen karakter, maar het Pannenkoegevoel’ is overal aanwezig!

Ik wil franchisenemer van Pannenkoe worden!

Wat wordt er van de franchisenemer verwacht?

Voor een eigen franchise is uiteraard een investering nodig. We hebben de kosten om een eigen restaurant te beginnen alvast voor je op een rijtje gezet:

 • Een instapfee van €17.500
 • Een totale investering tussen de €75.000 en €350.000, afhankelijk van oppervlakte
 • Eigen vermogen van minimaal 30%

Het geld wordt grotendeels geïnvesteerd in het restylen van de locatie, om het een aantrekkelijke, sfeervolle locatie te maken voor jouw toekomstige gasten. Denk aan nieuwe tafels, stoelen, aankleding in de stijl van Pannenkoe, een nieuwe keuken en nog veel meer. Je hoeft het bovengenoemde bedrag niet op je spaarrekening te hebben: je kunt dit ook inzamelen via crowdfunding of donaties.

Ga je de samenwerking aan? Dan gaan we samen op zoek naar een geschikte locatie, om jouw Pannenkoe restaurant te openen. Daarnaast helpen we je met opstellen van een plan voor jouw marketing en financiën. We geven trainingen en helpen je met het inrichten van de vestiging. Heb je al een geschikte locatie op het oog? Dan kijken we samen of deze locatie geschikt is voor het openen van een horecazaak.

Met onze jarenlange ervaring en 9 vestigingen weten wij als geen ander hoe we je moeten helpen om een succesvolle franchisevestiging op te zetten. Samen gaan we het avontuur aan!

Geschiedenis

Hoe het allemaal begon...

In 2010 opende de eerste Pannenkoe in Bleiswijk. Het concept, bedacht en uitgewerkt door de drie eigenaren, sloeg aan. Drie maanden later opende de tweede vestiging haar deuren in Krimpen aan den IJssel. In de daaropopvolgende jaren zijn er meerdere vestigingen bijgekomen, waar gasten kunnen genieten van heerlijke pannenkoeken in: Berkel en Rodenrijs, Leidschendam, Gouda, Schiedam, Ridderkerk en Lisse. De laatste vestiging opende in april 2022 in Alphen aan den Rijn. Opent jouw franchisevestiging zich in 2023/2024?

Locaties

Waar open jij onze volgende Pannenkoe vestiging?

Na negen vestigingen te hebben geopend in Zuid-Holland, willen we uitbreiden door het hele land.

Onze huidige locaties variëren in grootte van 250m2 – 750m2 binnenruimte en 100m2 – 500m2 terras. We werken nauw samen met experts, waardoor we altijd de mooiste locaties bemachtigen. Hebben we de perfecte locatie gevonden? Dan beginnen er gelijktijdig een aantal processen. Allereerst bouwen we de locatie om naar de specifieke Pannenkoe inrichting. Daarnaast vragen we vergunningen aan, gegen we interviews, plaatsen we de eerste bestellingen en maken we reclame. Ook laten we jou en het toekomstige personeel meedraaien in verschillende vestigingen, om jullie klaar te stomen voor de opening.

Onze begeleiding stopt niet op het moment dat jouw franchisevestiging haar deuren opent. We blijven je ondersteunen op het gebied van inkoop, productontwikkeling, marketing, trainingen, bedrijfsbegeleiding en distributie.

Kom de sfeer proeven!

Waarom Pannenkoe uniek is...

Pannenkoe is een pionier in het neerzetten van een totaalbeleving voor jong en oud, die afwijkt van alle ‘standaard’ pannenkoekenrestaurants. Pannenkoe is meer dan dat. Door de persoonlijke benadering, ambachtelijke gerechten en nét dat beetje extra, geven wij een onvergetelijke beleving mee aan onze gasten. Het is niet voor niets dat Pannenkoe de afgelopen jaren is uitgegroeid naar 9 vestigingen!

Als franchiseondernemer heb je écht iets in te brengen en is jouw mening altijd welkom. Breng je een idee in? Dan gaat dit door de Koeienraad, bestaande uit alle franchisenemers. Krijgt jouw idee de meeste stemmen voor? Dan voeren we dit idee door in alle Pannenkoe vestigingen. Zo heeft de franchisenemer van Pannenkoe Leidschendam ervoor gezorgd dat alle vestigingen de stokbroodjes met kruidenboter op een andere wijze, met ander brood serveren!

Het koeienthema is in alle aspecten van ons concept duidelijk terug te vinden. Van de ‘Koetoetjes’ en ‘Doekoes’ tot ons eigen gezelschapsspel de “Kletskoe(k)”. Denk ook aan radio- en tv-reclame, schooltasjes, boodschappentassen en een foodtruck die franchisenemers voor een kleine prijs kunnen huren. Ook hebben we ons eigen Pannenkoe bier, wat geproduceerd wordt door De Molen in Bodegraven.

Keukenhof uit eten
  Cart