Vestiging Krimpen aan den IJssel

Pannenkoe opent indoor speeltuin 'De Speelweide'

KRIMPEN A/D IJSSEL • De Pannenkoe heeft sinds zaterdag officieel een indoor-speeltuin in huis. Wethouder Hugo van der Wal kwam langs voor de opening.

‘De Speelweide’ heet de nieuwe aanwinst van het Krimpense pannenkoekenrestaurant. En gespeeld wordt er deze ochtend, nadat Hugo van der Wal het lint heeft doorgeknipt.

“Een prachtige aanvulling op al het moois en leuks wat dit restaurant te bieden heeft”, zegt de wethouder, die zelf regelmatig als gast aanschuift in de Pannenkoe en de pannenkoek spek-kaas-gember tot zijn favorieten rekent, maar dat terzijde. Eerst de officiële plichtpleging: het openen van de speeltuin. Een groep kinderen kan bijna niet wachten op dat moment en trekt, als de schaar zijn werk heeft gedaan, vol enthousiasme het 250 vierkante meter grote speelparadijs in.

Ruimte over
Pannenkoe-eigenaar Ewoud Mampaey beziet het tafereel met een glimlach. “We hadden deze ruimte in het gebouw min of meer ‘over’”, vertelt hij. “Wat is er dan mooier om er een indoor-speeltuin van te maken volgens het Pannenkoe-concept?! We namen het in dit soort faciliteiten gespecialiseerde bedrijf Sidijk in de arm om een en ander te ontwerpen en uit te voeren. Over het resultaat zijn onze jonge bezoekers en wij heel tevreden. De kinderen komen ‘onderweg’ in De Speelweide uiteraard de Pannenkoe tegen en haar vriendjes de varkentjes, schaapjes, de kip en de kuikentjes. Ben je vier jaar of ouder, dan mag je gratis gebruik maken van de speeltuin. Aan oudere kinderen is ook gedacht. Voor hen hebben we een speelkamer met verschillende games beschikbaar.”

Beleving
De Pannenkoe is inmiddels alweer dertien jaar in Krimpen aan den IJssel gevestigd. Het bedrijf bouwde in die tijd aan een ijzersterke naam in de IJsselgemeente en ver daarbuiten. “Ons restaurant is er voor iedereen van alle leeftijd en achtergrond”, zegt Ewoud Mampaey. “Dat zie je hier op elk moment van de dag in de praktijk terug. “We zien hier uiteraard veel gezinnen, maar ook oudere stellen of vrienden die met zijn tweetjes gezellig een pannenkoekje komen eten of zakenrelaties en gezelschappen van zestig tot tachtig man die een feestje willen vieren in De Pannenkoe. “Wij op onze beurt zorgen voor lol en de lekkerste pannenkoeken in tal van varianten. Kortom: beleving. Dat complete pakket is de reden dat zoveel mensen graag bij ons komen eten. Met de indoor-speeltuin als extra kunnen we met name de gezinnen die de Pannenkoe komen bezoeken nog gevarieerder van dienst zijn.”

Hugo van der Wal is er enthousiast over. De wethouder moet zich zelfs beheersen om niet zijn schoenen uit te trekken en op zijn sokken de Speelweide in te kruipen. “We zijn als gemeente trots op bedrijven die hun ondernemersgeest op een aansprekende manier laten zien”, zegt hij. “Met deze indoor-speeltuin laat de Pannenkoe zien wat je op een creatieve manier met een ruimte kunt doen. Mijn complimenten. Maar het allermooiste er aan is dat kinderen hier van kunnen gaan genieten. Want voor hen is dit een geweldige aanvulling op een restaurant waar ze toch al zo graag komen.”

Jan Timmer

Vrijblijvend contact

Kom jij ook genieten?

Wilt u buiten de normale openingstijden met een groep komen? Geen probleem. Op aanvraag hanteren wij ook andere openingstijden. Neem gerust even contact op met de betreffende vestiging. Voor andere vragen of opmerkingen kunt u ook bij ons terecht.

    Kies hieronder uw vestiging:

    Ik ga akkoord met de privacyvoorwaarden. Lees hier onze privacyvoorwaarden. (*)

    Keukenhof uit eten
      Cart